Inschrijven VW 1   Inschrijven VW 2  Inschrijven VW 3

 

 

Vogelschieten

Volgens de traditie één van de belangrijkste onderdelen van de Steenderense Kermis op de vrijdagochtend.
Op de Vogelweide strijden de (oud-)inwoners van 16 jaar en ouder om het Koningschap.
Na een spannende strijd wordt de uiteindelijke koning(-in), nadat hij of zij de vogel er heeft afgeschoten, gehuldigd als nieuwe koning(-in) voor het komende jaar.
Hierna wordt de traditionele vaandelhulde voor de nieuwe koning(-in) gebracht, waarna het feestgedruis echt kan losbarsten.
De kersverse koning(-in) rijdt de volgende dag voorin de optocht in een koets,
zodat alle inwoners hem of haar kunnen toejuichen.

Vanaf 2000 mogen alle koningen elk tiende jaar strijden om het keizerschap.

Schijfschieten

Naast het vogelschieten kan ook gestreden worden bij het schijfschieten voor het koningschap. De schutter met het beste resultaat in deze afvalrace mag zich ook hier na een spannende strijd koning van de schijf noemen voor het komende jaar. Ook deze koning neemt de volgende dag plaats in de koets tijdens de optocht.

Vogelknuppelen

Alle dames vanaf 16 jaar mogen op de vrijdagochtend de knuppel ter hand nemen en proberen per beurt (3 knuppels) de vogel van de paal te gooien.
Een genot om naar dit schouwspel te kijken onder de bezielende aanwijzingen van Albert Scheper.
Ook deze koningin neemt de volgende dag plaats in de koets.

Kruisboogschieten

Alle jongens in de basisschoolleeftijd mogen meedoen met het kruisboogschieten.
Hierbij wordt met houten "kogels" geschoten op een schijf met 7 afgeplakte ronde gaten. De schutter die het gat met het cijfer één raakt is koning van de Kleine Schutterij en mag ook in de koets plaatsnemen. Verder zijn hier prachtige prijzen mee te verdienen.

Vogelknuppelen meisjes

Voor de meisjes in de basisschoolleeftijd is er het vogelknuppelen: jong geleerd is oud gedaan!!! Ook hier zijn geweldige prijzen te verdienen naast de strijd om de felbegeerde titel van koningin.

Kegelen

Het traditioneel kegelspel op een authentieke kegelbaan, waarbij naast het winnen van prachtige prijzen voor dames en heren, vooral om de eer wordt gestreden.

Bierpulschuiven

Dit jaar organiseren we naast het kegelen ook een bierpulschuiftoernooi. Het is de bedoeling om 3 bierpullen zo dicht mogelijk bij het einde van de baan te krijgen. Wie dit het beste kan ontvangt uiteraard een leuke prijs.

Voor deelname, klik hier